Πως μπορώ να πετύχω το “chippy look”?

Πως μπορώ να πετύχω το “chippy look”?

Γειά σας milk painters!!

Το chippy look είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνοτροπίες για το Milk Paint. Μερικές συμβουλές για την τεχνοτροπία αυτή :

  • Αρχικά λαμβάνουμε υπόψιν μας το φινίρισμα της επιφάνειας: είναι βαμμένο, έχει κάποιο λάδι ή έχει βερνίκι?

Αν είναι φυσικό ξύλο με πόρους τότε η μπογιά θα απορροφηθεί και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε από κάτω το Wax Puck ή το Hemp Oil.

  • Αρχικά λαμβάνουμε υπόψιν μας το φινίρισμα της επιφάνειας: είναι βαμμένο, έχει κάποιο λάδι ή έχει βερνίκι? Αν είναι φυσικό ξύλο με πόρους τότε η μπογιά θα απορροφηθεί και δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούμε από κάτω το Wax Puck ή το Hemp Oil.

To χρώμα δε θα απορροφηθεί από επεξεργασμένες επιφάνειες. Η αντίσταση του αυτή θα προκαλέσει τα επιθυμητά σκασίματα και ξεφλουδίσματα. Βέβαια υπάρχει και ο κίνδυνος να μην καθίσει πουθενά η μπογιά αν η επιφάνεια είναι πολύ γυαλιστερή και καθόλου πορώδης. Γυαλοχαρτάρετε ελαφρά πριν την εφαρμογή ή αλλιώς προσθέστε Bonding Agent στις περιοχές που επιθυμείτε μεγαλύτερη κάλυψη. Μπορεί στην αρχή να χρειαστούν κάποιοι πειραματισμοί άλλα τα χρώματα Milk Paint είναι τα μόνα που θα έχουνε ένα αυθεντικό chippy αποτέλεσμα!Pin It on Pinterest

Share This