5 βασικά βήματα για σωστό βάψιμο των επίπλων!

5 βασικά βήματα για σωστό βάψιμο των επίπλων!

Γεια και χαρά σας φίλοι!

Σίγουρα δεν χρειάζεται κανείς να είναι “ειδικός” ή επαγγελματίας για να βάψει τα έπιπλα του!

Εξάλλου η χαρά του DIY είναι ακριβώς αυτή, ξεκινάς από κάτι πιο παλιό, πιο απλό ή πιο μικρό και σιγά σιγά εξελίσσεσαι, μαθαίνεις και προχωράς!

Υπάρχουν όμως 5 βασικοί κανόνες που κάθε diy-yer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ακολουθεί:

 

Βήμα 1 -Προετοιμασία

Ανεξάρτητα από ότι ακούμε δεν υπάρχει μπογιά που δεν χρειάζεται έστω και ελάχιστη προετοιμασία.Κάθε επιφάνεια είναι διαφορετική, τα έπιπλα δεν είναι απλά  διακοσμητικά αντικείμενα, αν θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά όμορφο και να έχει διάρκεια και αντοχή στο χρόνο, η προετοιμασία είναι ένα στάδιο που δεν μπορείτε να αποφύγετε!

Εκτός και αν η επιφάνεια είναι καθαρό  ξύλο, ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο και ένα καλό καθάρισμα απομακρύνει βρωμιά, λίπη, ρύπους και ανοίγει τους πόρους τους ξύλου και πάνω από όλα είναι η εγγυηση για να ένα σωστό αποτέλεσμα!

Αν πρόκειται να βάψετε μελαμίνη, φορμάικα, γυαλί ρωτήστε μας να σας πούμε για το ULTRA GRIP το  primer της Fusion Mineral Paint, το ULTRA GRIP  “κάνει το αδύνατο δυνατό”!

Αν θέλετε να δώσετε ένα καθαρό μεταξένιο φινίρισμα αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στην αρχή θα σας γλυτώσει πολύ χρόνο στην πορεία μιας και το βάψιμο θα γίνει παιχνιδάκι!

Βήμα 2 – Επιλέξτε μια υψηλής ποιότητας μπογιά!

Δεν είναι όλες οι μπογιές ίδιες! Δεν βάφουμε τα έπιπλα μας με πλαστικά χρώματα τοίχου.

Τα έπιπλα σας αξίζουν και θα πρέπει να επιλέξετε καλής ποιότητας χρώμα! Μπορεί να δώσετε ¨κάτι παραπάνω” στην αρχή αλλά στο τέλος θα κάνετε οικονομία γιατί θα βάψετε σωστά και με λιγότερο υλικό!

Tα χρώματα της Fusion Mineral Paint είναι αποτέλεσμα 10ετούς σχεδίασης και ανάπτυξης από την Homestead House Co, στον Καναδά με τις υψηλότερες προδιαγραφές.Η σειρά των χρωμάτων και των υλικών της Fusion Mineral Paint σχεδιάστηκε  αποκλειστικά για έπιπλα!

Είναι 100% ακρυλικά από φυσικά ορυκτά μέταλλα, με μηδενικό Voc, μη τοξικά!Είναι “απαλά” και λεπτόρευστα Τα Fusion απλώνονται  εύκολα δεν χρειάζονται αραίωμα και βάφουν χωρίς πινελιές.

Τέλος, είναι πολύ οικονομικά με 500ml βάφετε 7 τ.μ, και με το ενσωματωμένο βερνίκι είναι σίγουρο η πιο “value for money”λύση της αγοράς!

 

Βήμα 3 Επιλέξτε το σωστό πινέλο.

Τα πινέλα είναι τα πολύτιμα εργαλεία σας φροντίστε να έχετε το σωστό πινέλο για την κάθε επιφάνεια, καλής ποιότητας με φυσική ή συνθετική τρίχα και  φυσικά στο σωστό μέγεθος.

Επίσης φροντίστε να είναι πάντα καθαρά και καλό-διατηρημένα θα βάφουν καλύτερα και θα ζήσουν περισσότερο.

Υπάρχουν πολλά καλά πινέλα στην αγορά σχεδιασμένα για έπιπλα να τα προτιμήσετε είναι το βασικό σας όπλο!

Βήμα 4 – Δημιουργήστε εφέ με τα κεριά ή glaze.

Αφού βάψετε το έπιπλο σας μπορείτε να δημιουργήσετε σκιές, να δώσετε βάθος ή να κάνετε διχρωμίες χρησιμοποιώντας ένα από τα κεριά ή τα glaze της σειράς .

Θα δώσει ένα πιο vintage χαρακτήρα στο έπιπλο σας και θα αναδείξει  συγκεκριμένα σημεία  που εσείς θέλετε όπως σκαλίσματα ή τις ακμές του επίπλου

Βήμα 5 Δώστε χρόνο στο έπιπλο σας να ¨στεγνώσει” σωστά!

Μετά από 2 ώρες το χρώμα στεγνώνει επιφανειακά, παρόλα αυτά όλα τα χρώματα με βάση το νερό χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξατμιστεί τελείως το νερό, να απορροφηθεί και να κάνει σωστή πρόσφυση  το χρώμα στην επιφάνεια του επίπλου!

Αν βάψετε λοιπόν την τραπεζαρία σας δεν είναι καλή ιδέα να κάνετε τραπέζι τους φίλους το ίδιο βράδυ, δώστε  στο χρώμα 48 ώρες χρόνο για να  τοποθετήσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα και κρατήστε για 20 μέρες μακριά το νερό!

Το χρώμα κάνει καλό στην ψυχή! Happy painting my friends!!!

 Pin It on Pinterest

Share This