Τεχνική παλαίωσης με Beeswax & Miss Mustard Seed’s Milk Paint

Τεχνική παλαίωσης με Beeswax & Miss Mustard Seed’s Milk Paint

Η Κατερίνα μας ανέθεσε την αλλαγή χρώματος στην  παλιά σιφινιέρα μητέρας της .Παλιό και αγαπημένο κομμάτι που ήθελε να το ανανεώσει χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα του.Διάλεξε  το Marzipan από την σειρά της Miss Mustard Seed’s Milk Paint και η τεχνική παλαίωσης έγινε με το 100% φυσικό μαλακό κερί Beeswax της ίδιας σειράς!

Τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint είναι τα μόνα 100% φυσικά χρώματα σε μορφή πούδρας που χαρίζουν στα έπιπλα μας αυθεντικά παλαιωμένο ύφος!

Η σιφινιέρα πρίν:
Κλασικές γραμμές με παλιό και φθαρμένο λούστρο σε ανοιχτόχρωμη μελί απόχρωση, που δεν άρεσε καθόλου στους νέους ιδιοκτήτες !

before

Βήμα 1: Γυαλοχαρτάρουμε ελαφρά με 100αρι γυαλόχαρτο ,για να αγριέψει η επιφάνεια και καθαρίζουμε από σκόνες Να θυμάστε η σωστή προετοιμασία  σε έπιπλα που έχουν παλιά  λούστρα είναι απαραίτητη για την σωστή εφαρμογή του χρώματος, πρέπει να ανοίξουμε  τους πόρους για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και  αντοχή στο χρόνο!

step1

Βήμα 2: βάφουμε τις ακμές , τα σιρίτια  και τα κολωνάκια  ένα χέρι με το curio (σκούρο καφέ χρώμα της σειράς) μιας και θέλουμε να έχουμε σκούρα βάση στα σημεία που θα κάνουμε παλαίωση, εφόσον το αρχικό χρώμα του επίπλου δεν μας αρέσει.

step2curio

Βήμα3: Μόλις στεγνώσει το πρώτο χέρι του curio με ένα μικρό πινελάκι περνάμε το  κερί beeswax  σε συγκεκριμένα σημεία.Το κερί είναι λιπαρό και μονωτικό υλικό άρα σε αυτά τα σημεία το δεύτερο χρώμα που θα περάσουμε στην συνέχεια δεν θα «πιάσει»,  θα αντισταθεί  και αυτό θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

step344794_920958257953204_367852119646056740_n

Βήμα 4:Βάφουμε όλο το έπιπλο με το marzipan (απαλό μπεζ της παλέτας),μιας και το αρχικό λούστρο είναι αρκετά έντονο θα χρειαστεί σίγουρα δύο χέρια για ένα σωστό και  «καθαρό» αποτέλεσμα!

step4marzipan

Βήμα 5:Αφήνουμε το δεύτερο χρώμα να στεγνώσει καλά για μια ώρα περίπου και μετά γυαλοχαρτάρουμε όλο το έπιπλο με γυαλόχαρτο 240αρι. Επιμένουμε στις ακμές, στα σιρίτια και στα κολονάκια, στα σημεία που είχαμε βάλει  beeswax εκεί  το χρώμα μας θα φύγει  αμέσως δίνοντας μας ένα αυθεντικά παλαιωμένο ύφος στο έπιπλο μας,

step6step8

Βήμα 6: Τελειώνοντας καθαρίζουμε το έπιπλο από τις σκόνες και περνάμε δύο μαλακά κεριά φινιρίσματος furniture wax (διάφανο) σε όλο το έπιπλο & antiquing wax (σκούρο) στα σημεία που κάναμε την παλαίωση.Απλώνουμε τα κεριά με μαλακό βαμβακερό πανί και για τις ακμές χρησιμοποιούμε ένα στρόγγυλο πινέλο.Τα κεριά θα σφραγίσουν και θα προστατεύουν το έπιπλο μας για πολλά χρόνια !

step9

Et voila! Η σιφινιέρα μετά, βαμμένη με τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint  Curio & Marzipan και τεχνική παλαίωσης  με beeswax Για το φινiρισμα και την προστασία χρησιμοποιήθηκαν τα κεριά Furniture & Antiquing wax !

after3

Με γειά σου Κατερίνα να την χαίρεσαι έγινε σαν καινούργια !
Περισσότερα για τα χρώματα και τα υλικά Miss Mustard Seed’s Milk Paint θα δείτε στο
www.thepaintbox.gr



Pin It on Pinterest

Share This