ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΕΠΙΠΛΟ ΜΕ FUSION MINERAL PAINT

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΕΠΙΠΛΟ ΜΕ FUSION MINERAL PAINT

Καλημέρα Fusionistas! Υπάρχουν κάποια έπιπλα που είναι μοναδικά και παρόλο που έχουν μια vintage γραμμή θα θέλαμε να δείχνουν ταιριαστά ακόμη και σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι.Τα περισσότερα αυτά έχουν αυτό το παλιό και συχνά φθαρμένο γυαλιστερό λούστρο, πολλές φορές σε λάθος απόχρωση. Αν και αγαπάμε τα παλιά έπιπλα, πολλές φορές είναι υπέροχο να τα μεταμορφώνουμε με λίγο χρώμα ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε σε κάποια σημεία και το φυσικό ξύλο.
(Το συγκεκριμένο project είναι της Crystal Sutton at The Driftwood Home)

Πριν την μεταμόρφωση με Fusion Mineral Paint

 

 

Τι θα χρειαστείτε
• 180αρι -220αρι γυαλόχαρτο( τα σφουγγαράκια είναι επίσης πολύ πρακτικά !)
• Stripper για τα πόδια του επίπλου μόνο (προαιρετικό)
• Ατσαλόμαλλο
• Fusion Mineral Paint χρώμα “Seaside”
• Ένα καλό συνθετικό πινέλο
• Miss Mustard Seed’s Hemp oil
• Fusion Διάφανο κερί

 

Βήμα 1 -Προετοιμασία

 

Πρώτα καθαρίζουμε με νερό και σαπούνι το έπιπλό μας για να απομακρύνουμε σκόνες και καυσαέρια ή ακόμη και λίπη. Αφήνουμε να στεγνώσει και περνάμε ένα ελαφρύ χέρι με το γυαλόχαρτο. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην απορρόφηση του χρώματος μιας και θα ανοίξει πόρους στο ξύλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε αυτό το έπιπλο τα πόδια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, για αυτό αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Μπορείτε να απομακρύνετε το παλιό βερνίκι με διαβρωτικό ή με γυαλόχαρτο.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος για το φινίρισμα και πριν περάσουμε το Hemp Oil καθαρίσαμε τα πόδια με ένα ατσαλόμαλλο βουτηγμένο σε νέφτι για να απομακρύνουμε τις σκόνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΗΜΑ 2- ΒΑΨΙΜΟ

 

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα καλό συνθετικό πινέλο για να απλώσετε το χρώμα .Θα χρειαστείτε μόνο 2 χέρια για τέλεια κάλυψη .Για ακόμη πιο απαλό φινίρισμα μπορείτε αν θέλετε να γυαλοχαρτάρετε μεταξύ των χεριών με 400αρι γυαλόχαρτο. Μην ξεχάσετε να περιμένετε 3-4 ώρες μεταξύ των χεριών για να στεγνώσει καλά το χρώμα.

 

 

 

 

Όταν στεγνώσει καλά και το 2ο χέρι μπορείτε να παλαιώσετε το έπιπλο σας και να αναδείξετε τις ακμές, τις γωνίες και σκαλίσματα με ένα γυαλόχαρτο .Ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο σφουγγάρι κουζίνας, θα το περάσετε από την όλη την επιφάνεια επιμένοντας στα σημεία που θέλετε να παλαιώσετε , θα σας δώσει πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

 

 

ΒΗΜΑ 3-ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

 

Για το έπιπλό μπορείτε να απλώσετε με ένα βαμβακερό πανί ένα με δύο χέρια διάφανο κερί για να δώσετε επιπλέον λάμψη στην επιφάνεια και να ζωντανέψετε το χρώμα Για τα πόδια στο συγκεκριμένο μπουφέ χρησιμοποιήθηκε Fusion’s stain and oil. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hemp Oil απλώνοντας το με ένα βαμβακερό πανί ή πινέλο.

 

 

 

Και τώρα για καμαρώστε ομορφιές !!!

 



Pin It on Pinterest

Share This