Βάψτε άφοβα όλες τις επιφάνειες με Fusion Mineral Paint!

Βάψτε άφοβα όλες τις επιφάνειες με Fusion Mineral Paint!

Νομίζω ότι είναι καιρός να  μιλήσουμε για το σωστό βάψιμο των επίπλων μας.Τα έπιπλα σας πρέπει όχι μόνο να είναι όμορφα αλλά  να αντέχουν στο χρόνο και στην “σκληρή”καθημερινότητα!

Όλα καλά με τα παλιά ξύλινα έπιπλα της γιαγιάς, τι γίνεται όμως όταν η κουβέντα έρχεται στην μελαμίνη και άλλες συνθετικές επιφάνειες ; Βάφονται;Kαι αν ναι, αντέχουν στο χρόνο;

Καθημερινά  φίλοι  που έρχονται στο “The Paintbox” με ρωτούν αν μπορούν να αλλάξουν χρώμα σε έπιπλα από μελαμίνη, φορμάικα, λάκα, βακελίτη κ.α. Η απάντηση είναι μία, ΝΑΙ αλλά με τα κατάλληλα υλικά και την σωστή προετοιμασία!

Με τα Fusion Mineral Paint μπορείτε να βάψετε σχεδόν τα πάντα ακολουθώντας σωστά τα παρακάτω βήματα!

Προετοιμασία :

fusion-mineral-paint_how-to-prep-like-a-pro_03

Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στο “πριν”!Ένα είναι σίγουρο ότι η μια μικρή προετοιμασία είναι απαραίτητη!

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα όταν βάφετε τα έπιπλα σας!  Ανάλογα με την επιφάνεια που έχετε θα πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για την σωστή προετοιμασία της.

Δείτε ένα πολύ εύχρηστο πίνακα της Fusion σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα την επιφάνεια που έχετε να βάψετε.

Fusion-prep-infographic-1

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή από λιπαρές ουσίες, καυσαέρια, σκόνες κ.α.

Αν έχετε ξύλο, καπλαμά ή παλιά λούστρα  ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο- με το χέρι- είναι αρκετό για να  αγριέψει η επιφάνεια έτσι ώστε να  πιάσει το χρώμα για να έχει αντοχή στο χρόνο!

Αν έχετε μελαμίνη, φορμάικα, βακελίτη, γυαλί ή μέταλλο προτείνουμε  πρώτα να περάσετε  ένα χέρι Ultra Grip, είναι  το primer της σειράς.Το Ultra Grip “makes the impossible possible”, δίνει καταπληκτική πρόσφυση  και μεγάλη αντοχή στο χρόνο, απλώνετε εύκολα,είναι άχρωμο και είναι σχεδόν άοσμο.

Ένα  χέρι Ultra Grip λοιπόν και μετά από 12 με 24  ώρες είστε έτοιμοι για να περάσετε το χρώμα σας.

ultra-gripmelamine_before_after (2)alexandraafter

 

Εφαρμογή χρώματος:

fusion_brushes

Ηρθε η ώρα να πιάσετε τα πινέλα!

Με τα Fusion Mineral Paint είναι πολύ απλό να βάψετε, είναι λεπτόρευστα, δεν αφήνουν πινελιές και δεν χρειάζονται αραίωση ! Ένα με δύο χέρια είναι αρκετά για να έχετε την απόλυτη κάλυψη.

Μπορείτε να δουλέψετε με πινέλο ή ρολάκι και να επιλέξετε εσείς το ύφος και την υφή που θέτετε να δώσετε στο έπιπλο σας.

Ένα πινέλο με φυσική τρίχα θα δώσει πιο country “άγριο¨ ύφος στην επιφάνεια ενώ  το πινέλο με συνθετική τρίχα χαρίζει ένα πιο απαλό “μεταξένιο” φινίρισμα.

Φυσικά με τις  κατάλληλες τεχνικές  μπορείτε να  κάνετε  παλαίωση ή  διχρωμίες στα έπιπλα σας…φαντασία να υπάρχει!

Αγαπάτε το μοντέρνο καθαρό φινίρισμα, είστε λάτρεις του farmhouse στυλ, θέλετε να δώσετε ένα vintage αέρα στα έπιπλα σας ;Όποιο και αν είναι το αγαπημένο σας ύφος τα Fusion Mineral Paint είναι η επιλογή σας!

fusion-mineral-paint_paint-it-beautiful-for-any-style_02

fusion-mineral-paint_shabby-chic-to-mid-century-modern-sleek_01

fusion-mineral-paint_paint-it-beautiful-for-any-style_07

Τελικό φινίρισμα:

Τα Fusion Mineral Paint έχουν ενσωματωμένο βερνίκι.Τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται να προσθέσετε κεριά ή βερνίκια για να προστατέψετε και να σφραγίσετε το χρώμα!

Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να δουλέψετε με τα κεριά της Miss Mustard Seed’s Milk Paint για να δώσετε εφέ και νερά παλαίωσης στο έπιπλο σας!

Συμβουλή: αν  αποφασίσετε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας, τα Fusion Mineral Paint είναι ιδανική επιλογή! Εμείς σας προτείνουμε να περάσετε ένα χέρι με το Tough Coat ,ένα απαλό, άχρωμο οικολογικό βερνίκι νερού με ματ φινίρισμα ,για έξτρα προστασία.

Πολύ σημαντικό : τα οικολογικά χρώματα και βερνίκια νερού χρειάζονται 21 μέρες για να κάνουν την πλήρη τους απορρόφηση! Σεβαστείτε και προσέξτε τα έπιπλα σας για αυτό το διάστημα και θα τα χαίρεστε για μια ζωή!

Paint it beautiful λοιπόν… με τα υπέροχα Fusion Mineral Paint!

 

 



Pin It on Pinterest

Share This