Προετοιμασία Επιφάνειας για Βαφή

Προετοιμασία Επιφάνειας για Βαφή

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΒΑΦΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ;

 

 

 

Η προετοιμασία της επιφάνειας που πρόκειται να βάψετε, είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος του φινιρίσματος ενός επίπλου! (αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα χρώματα της αγοράς)

Η προετοιμασία βασίζεται κυρίως στην επιφάνεια και όχι απαραίτητα στον τύπο του χρώματος που χρησιμοποιείτε (αν και αυτό παίζει ρόλο σε κάποιο βαθμό).

Έχουμε ακούσει για αυτά τα χρώματα «χωρίς προετοιμασία» εκεί έξω, αλλά με τόσες πολλές διαφορετικές επιφάνειες που υπάρχουν, είτε πρόκειται για μελαμίνη, γυαλί, κερί, λαδομπογιά, βερνίκι, κεραμικά ή βρωμιά, δεν υπάρχει “ένα χρώμα που τα κάνει όλα χωρίς προετοιμασία”.

 

 

 

 

 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ!

Πάντα τονίζω πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία, γιατί είναι η βάση των πάντων, αν δεν γίνει σωστά είναι σαν να προσπαθείς να χτίσεις ένα σπίτι χωρίς σωστά θεμέλια το οποίο τελικά θα πέσει!

 

Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα! Αν προσπαθήσετε απλώς να βάψετε πάνω σε κάτι νομίζοντας ότι θα λύσει τυχόν προϋπάρχοντα προβλήματα της επιφάνειας, αυτό δε θα συμβεί. Ενώ μπορεί προσωρινά να το «καλύπτει» και να φαίνεται αρκετά καλό, η μακροζωία του είναι αμφισβητήσιμη. Ωστόσο, εάν αφιερώσετε χρόνο για να το κάνετε σωστά, χρησιμοποιήσετε τα σωστά υλικά και ακολουθήσετε τις οδηγίες  το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για 100 χρόνια!

 

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ;

 

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς να προετοιμάσετε την επιφάνειά σας με βάση την επιφάνεια εκκίνησης με την οποία εργάζεστε.

 

 

  • Εάν η επιφάνεια είναι εξαιρετικά γυαλιστερή, δώστε της με ένα γυαλόχαρτο μια τραχύτητα αφαιρώντας την εξαιρετικά λεία επιφάνεια, δίνοντας στο χρώμα σας κάτι να κολλήσει.
  • Εάν υπάρχει γράσο ή λάδι, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για να το αφαιρέσετε και μετά στεγνώστε καλά την επιφάνεια.
  • Ελέγξτε για κερί χρησιμοποιώντας το νύχι του αντίχειρά σας για να χαράξετε την επιφάνεια – εάν τσαλακώνει και ανασηκώνεται, έχει κερί. Αφαιρέστε το κερί με ορυκτά αποστάγματα.
  • Εάν βάφετε μελαμίνη, γυαλί ή γυαλιστερή επιφάνεια, μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν όπως το Ultragrip της Fusion, που λειτουργεί σαν αστάρι  για να βοηθήσετε το χρώμα να κολλήσει καλά στην επιφάνεια.

Εάν πιστεύετε ότι το αντικείμενο θα πετάξει λεκέδες ή τανίνες ξύλου (χαρακτηριστικό με το ξύλο κερασιάς ή το μαόνι) μετά το πέρασμα της νέας βαφής, εφαρμόστε πρώτα ένα αστάρι με βάση το Shellac για να σφραγίσετε την επιφάνεια.

Όσο περισσότερο βάφετε και καθώς αποκτάτε εμπειρία θα γνωρίζετε διαισθητικά τι χρειάζεται μια επιφάνεια. Εάν αμφιβάλλετε, κάντε μια δοκιμή από την αρχή μέχρι το τέλος σε ένα κομμάτι της επιφάνειας  για να βεβαιωθείτε ότι θα σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα που αναζητάτε.

Το Fusion Mineral Paint είναι εξαιρετικό χρώμα στο να κολλάει (fusing) στις περισσότερες επιφάνειες, έχει πολύ μεγάλη καλυπτικότητα και δεν χρειάζεται βερνίκι ή κερί για να σφραγίσει το χρώμα (έχει ενσωματωμένο βερνίκι). Και εφόσον ακολουθείτε τις προτάσεις προετοιμασίας μας, θα επιτυγχάνετε ένα φανταστικό φινίρισμα κάθε φορά.

 

ΠΗΓΗ : FUSION™ MINERAL PAINT Official Site



Pin It on Pinterest

Share This